Patxi Maritxalar


Patxi Maritxalar,va iniciar els seus estudis musicals al Conservatori Municipal de Donostia reemprenent-los al Conservatori de Tarragona amb el mestre Pau Vidal, en l´especialitat de cant (tenor).
Continúa la seva formació amb els professors Ferran Gimeno i Isabel Aragón a Barcelona, titulant-se en el Conservatori Superior de Música del Liceo d´aquesta ciutat.

Ha intervingut en diversos cursos d´interpretació,amb els professors Paul Schilawski, Gino Bechi i Carmen Bustamante;cursos de direcció coral a Tarragona amb els professors Francesc Llongueras i Josep Prats així com al Conservatori de Vila-seca (Tarragona).

Ha dut a terme concerts, com a solista, pel nostre territori.
Participa en una antologia de la Sarsuela a Reus.

Dirigeix el cor basc “Ama-Lur” de Salou, des de l’any 1992 fins a la fi de 2004.

Posteriorment ha col·laborat en diferents formacions corals i en altres esdeveniments com ara "La Setmana Cantant" sota l’organització del Cor Ciutat de Tarragona.

El 2005 forma part del cor Intermezzo en l’òpera “La Gioconda” d’Amilcare Ponchielli, dins la programació del Palacio de Festivales de Santander.


El 2006, i de nou amb el cor Intermezzo, participa en el concert d’Ennio Morricone i la Roma Sinfonietta al Palacio de Deportes de Santander, on el compositor dirigeix els temes de les pel.lícules que més el representen, en el dia del seu 78è aniversari


El 2007 inicia un treball de recerca de nous repertoris amb la pianista Diana Baker.

El 2008 enceta el projecte multidisciplinar “Pinzellades d’art”.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Patxi, simplemente maravilloso, sobran las palabras, mi mas cordial y sincera enhorabuena,felicidades a todos.

Josema L.