Coia Valls


Coia Valls (Reus, 1960), escriptora i actriu, ha publicat relats en volums col·lectius, com ara “Dansa de blaus”, a Narracions breus (Sitges, Port d’Aiguadolç, 2001), “El pasaje de Lucía”, a Nubes de papel (Santander, Ediciones Ex-Libris, 2006) o “Fer-te meva, una obsessió”, a 10x10 microrelats (Barcelona, La Quadriga, 2006), amb els quals ha guanyat diversos premis.
Té en premsa el volum de contes infantils Et criden, Liu! i la sèrie de contes en vers per als més menuts El ratolí florentí descobreix el món, per a la qual compta amb la col·laboració de l’il·lustradora mexicana Mónica Solís de la Cruz.
Tanmateix, treballa en el camp de l’assaig i prepara un llibre sobre el paper de la lectura en l’era de la informàtica.
És redactora en cap del diari digital Tarragona Literària i directora adjunta de l’Escola de Lletres de Tarragona.

Com actriu, participa en l’obra In-sensible (http://in-sensible-duet-literari.blogspot.com/), que porta catorze representacions arreu del país: Clausura del Fòrum de Debats de Vic, Sala Trono de Tarragona, Biblioteca d’El Vendrell, Centre d’Interpretació “La Pellissa” d’Altafulla, entre d’altres. És coautora, amb Jordi Ribé, dels textos d’aquest espectacle.
També ha actuat a la Sala Metrònom de Barcelona dins l’obra RE:CALL; al XII Festival de Poesia de Girona, dins l’homenatge al poeta Feliu Formosa; a Recuperem la paraula, lectura de textos de Mercè Rodoreda a la Diputació de Tarragona, i a l’espectacle Contes a la fresca, organitzat pel Teatre Bravium de Reus. Una altra de les seves facetes és la posada en escena o dramatització de textos poètics, com ara l’espectacle Qui ha mort una poeta?, basat en textos de Cinta Mulet i sota la direcció de Vicenç Cañón.

És professora d’Educació Infantil i d’Educació Especial, logopeda i pedagoga terapeuta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vas estar fantàstica!!
Enhorabona, guapa.

JFK ha dit...

Hola guapa, creo que nos conocemos, aunque nunca te hubiera imaginado en la faceta de actriz y menos aún en la de escritora de novela histórica, tema que me apasiona, espero leer pronto tu libro y decirte que pienso de él.
Un beso, Jeje